Nyckelkvittens

Skriv nyckelkvittens

Ett första steg innan du lånar ut dina nycklar är att skriva en nyckelkvittens mellan dig och företaget. Det kan vara en säkerhet för både dig och företaget om något skulle hända i hemmet eller om nycklarna skulle komma på villovägar. Med en nyckelkvittens har ni ett kontrakt på vem som lånat vilken nyckel samt en underskrift när nyckeln är tillbakalämnad. På det sättet kan man undvika onödiga missförstånd.

Tänk på att hemförsäkringen ofta inte gäller som vanligt om du lånar ut din nyckel till någon utomstående. En allriskförsäkring, så kallad drulleförsäkring, kan gälla i vissa fall. Har du något som du är extra rädd om kan det vara en bra idé att på något sätt låsa in dem i ett rum eller liknande så kan försäkringen fortfarande gälla. Du kan alltid kontakta ditt försäkringsbolag för att höra efter vad som gäller för dig.

Ansvarsförsäkring

En ansvarsförsäkring för företag täcker skadeståndsskyldigheten hos det försäkrade företaget. Det innebär att företaget har en försäkring för de situationer där företaget orsakat en skada som leder till att konsumenten kräver företaget på skadestånd. Utöver kompensation i form av pengar ingår en förpliktelse för försäkringsbolaget att utreda skadeståndsskyldigheten, att förhandla med den som riktar skadeståndskrav mot den försäkrade och även att företräda den försäkrade i domstol om så behövs.

En ansvarsförsäkring ingår ofta i företagsförsäkringen, men inom vissa branscher som exempelvis byggkonstruktörer, mäklare, arkitekter och rådgivare finns specialanpassade ansvarsförsäkringar. Du bör alltid kontrollera att företaget du anlitar har en ansvarsförsäkring genom att be att få se en kopia på företagets försäkringsbrev.

Allriskförsäkring

Du som privatperson kan vanligtvis komplettera din hemförsäkring med en allriskförsäkring, även kallad drulleförsäkring. Denna försäkring gäller till exempel om du själv råkar ha sönder någonting i ditt hem. Det är också vanligt att företag har en allriskförsäkring som täcker verktyg, maskiner, byggmaterial och själva byggnaden under tiden som arbetet pågår samt två år efter avslutat arbete. Kom ihåg att du som beställare ska stå med som medförsäkrad på företagets allriskförsäkring.

Detta bör finnas med i en nyckelkvittens:

  • Ditt eget namn och adress
  • Företagsnamn och kontaktperson
  • Vilket datum du lånat ut nycklarna
  • Hur många nycklar som lånats ut
  • Märkning eller id-nummer på nyckel
  • En ruta för att fylla i datum för återlämnande av nycklar
  • Plats för signatur av återlämnade nycklar
  • Specifikation om villkor för utlåning av nycklar
  • Underskrift av dig själv och företaget
  • Ort och datum

Tjänst

Välj tjänst:

Bostad/lokal

Typ av bostad/lokal:

Bostadsyta:

Antal rum:

Antal badrum:

(Gäller enbart vid flyttstädning och storstädning)

Inglasad balkong:
JaNej

Kamin:
JaNej

Övrigt:

Kontaktuppgifter

Privat/Företag:
PrivatFöretag

Namn:*

Gatuadress:*

Postnummer:*

Postort:*

Telefon dagtid:*

Telefon kvällstid:*

E-post:*

Önskad städdatum:*

(skriv gärna in flera möjliga datum)

Personnummer:

(Gäller för RUT-avdraget)

Ev. portkod:

Faktureringsadress:

Postnummer & Ort:

Meddelande:

Hur hittade du Städenergi?

Ev. rabattkod: